U trendu

Vasić: Telenor ne ruši nikoga, naročito ne slobodne medije

BEOGRAD – Kategorički negiramo da naši planovi da postanemo kablovski operator imaju za cilj urušavanje bilo koga, a naročito slobodnih medija, kaže Goran Vasić, strateški savetnik u Telenoru, povodom optužbi na račun te kompanije.

„Naš cilj je da u svojoj ponudi imamo sve kanale, ukljucujući i N1 i Nova S. Protiv takvih, lažnih optužbi borimo se svim pravnim i zakonskim sredstvima, jer smo reputaciju kompanije pažljivo gradili tokom 15 godina poslovanja i uradićemo sve kako bismo je zaštitili. Zato smo podneli tužbe nadležnim državnim organima – da zaštitimo svoju reputaciju i sprečimo dalje nanošenja štete“, rekao je Vasić za B92.net.

Kako kaže, „medijsku kampanjau na kanalima Junajted grupe“ Telenor pre svega vidi kao „pokušaj da se izvrši pritisak na rad Komisije i sudove i spreči ulazak još jednog konkurenta na tržište“.

„SBB zauzima 46 odsto ovog tržišta na koje mi nismo još uvek ni ušli, te stoga ne vidimo nikakvu vezu izmedu naših poslovnih ambicija i gušenja medijskih sloboda u Srbiji. Znate, kada kažete medijska sloboda, kada se neko poziva na njeno ugrožavanje, to nosi veliku odgovornost i takve optužbe se ozbiljno shvataju“, istakao je Vasić.

On ističe da je Telenor posle mobilne telefonije i drugih usluga koje pruža, odlučio da izađe na još jedno tržište i postane kablovski operater na osnovu logične odluke koju je doneo detaljnom analizom tržišta telekomunikacija u Srbiji.

„Telenor je lider u mobilnoj telefoniji i ova pozicija otvorila nam je mogućnost da razmišljamo o proširenju ponude za postojeće, ali i nove korisnike“, rekao je, pored ostalog, predstavnik Telenora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.