U trendu

VB uvela sankcije za Aeroflot, Rosija erlajns i Ural erlajns

LONDON – Velika Britanija je na svoju listu sankcija uvrstila ruske aviokompanije Aeroflot, Rosija erlajns i Ural erlajns.

Prema ažuriranoj verziji dokumenta, objavljenoj danas na sajtu britanske vlade, ograničenja podrazumevaju zamrzavanje imovine ove tri kompanije, preneo je TAS S.

„Aeroflot, najveća ruska aviokompanija i jedna od 20 najvećih na svetu, u većinskom je vlasništvu ruske države i posluje u sektoru transporta, što je od strateškog značaja za rusku vladu“, navodi se u dokumentu i dodaje da Aeroflot ne pruža samo usluge ruskoj vladi, već je i važan izvor prihoda za Kremlj.

Primena sankcija protiv Ural erlajnsa obrazložena je i činjenicom da ta kompanija posluje u sektoru transporta koji je od strateškog značaja za Rusku Federaciju, stoji u dokumentu.

U svom saopštenju Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije navodi da zahvaljujući novim ograničenjima Aeroflot, Ural erlajns i Rosija erlajns sada neće moći da prodaju svoje neiskorišćene, unosne slotove za sletanje na britanskim aerodromima, čime je Rusija sprečena da unovči procenjenih 50 miliona funti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar