U trendu

Veća spoljnotrgovinska robna razmena Srbije i Tunisa

TUNIS – Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena između Srbije i Tunisa za prva tri meseca ove godine ostvarena je u vrednosti od 17,6 miliona evra, što je za 86,7 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, izjavio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević tokom radne posete Tunisu.

On je na kraju te posete razgovarao sa predsednikom Privredne komore Tunisa Munirom Moakharom i direktorom Direkcije za saradnju sa Evropom u Ministarstvu trgovine Nabilom Arfavijem, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Kako se dodaje, sagovornici su istakli da ima mnogo prostora za saradnju što je i definisano dogovorom prilikom posete predstavnika Privredne komore Tunisa Privrednoj komori Vojvodine 2019. godine.

Ivanišević je istakao da u AP Vojvodini 95 privrednih subjekata posluje sa Tunisom, od kojih je veći broj onih koji iz Tunisa uvoze i pozvao predsednika Privredne komore Tunisa da poseti Novi Sad.

Predsednik Privredne komore Tunisa je rekao da je, posle perioda kovida i otvaranja mogućnosti za održavanje sastanaka i poslovnih foruma, neophodno da se povežu kompanije i privrednici iz Srbije i Tunisa.

On je naveo da je zadatak predstavnika privrednih komora da naprave dobar privredni ambijent i mogućnost da se privrednici predstave i na jednom i na drugom tržištu.

Sastanku su, dodaje se u saopštenju, prisustvovali šef kabineta predsednika Pokrajinske vlade Tatijana Đukanović, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Branislav Mamić i otpravnik poslova u Ambasadi Srbije u Tunisu Savo Đurica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.