U trendu

Vesović: Srpski privrednici ostvariće odlične kontakte i dogovoriti nove poslove u Mostaru

 Direktor Sektora za strateške analize usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije (PKS) Mihailo Vesović ocenio je danas da će srpske firme na 25. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru ostvariti odlične kontakte, imati kvalitetne sastanke i dogovoriti nove poslove.

U Mostaru je danas počeo Sajam privrede na kom se predstavilja više od 100 privrednika iz Srbije, a koji očekuju dobre sastanke, nove kontakte, poslove i veći izvoz, navodi se u saopštenju PKS.

„Na mostarskom sajmu privrede predstavlja se 26 kompanija iz Srbije poljoprivredno-prehrambenog sektora, metalske i hemijske industrije, industrije nameštaja, transporta, reciklaže, logistike, kao i projektovanja u industriji i proizvodnje agrodronova“, naveo je Vesović.

Rekao je da je privredni sajam najveći i najznačajniji u Bosni i Hercegovini i da na njemu učestvuju kompanije iz više od 20 zemalja iz regiona i EU.

Vesović je istakao da će obnavljanje leta između Beograda i Mostara omogućiti mnogo bolje veze među privrednicima, turistima i građanima i podsetio je da je BiH jedan od najznačajnijih partnera Srbije.

Po podacima PKS, spoljnotrgovinska razmena Srbije i BiH je prošle godine bila oko tri milijarde evra, a suficit na srpskoj strani je 954,2 miliona evra. Razmena usluga Srbije i BiH vredna je oko 760 miliona evra, od čega je suficit Srbije oko 130 miliona evra.

Na sajmu u Mostaru su, pored 26 kompanija, predstavnici 40 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, iz Rasinskog, Moravičkog i Raškog orkuga, koji će sutra učestvovati na poslovnim susretima privrednika.

Nacionalni paviljon Srbije posetili su predsednici Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministri saobraćaja i trgovine Srbije Goran Vesić i Tomislav Momirović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.