U trendu

Viberov Poslovni inboks je uvećao preglednost poslovnih poruka za 68 odsto

BEOGRAD – Rakuten Viber je početkom godine predstavio svoj Poslovni inboks, odnosno odeljak posvećen isključivo komunikaciji sa korisnicima sa verifikovanim brendovima i kompanijama, čime je pregled ovih poslovnih poruka 68 odsto veći u odnosu u privih 24 sata od prijema.

Kroz anketu koja je prethodila lansiranju Poslovnog inboksa, Viber je nastojao da razume odnos njegovih korisnika prema platformi.

Rezultati su pokazali da 50 odsto korisnika u Srbiji prima poruke od brendova ili kompanija na dnevnoj osnovi, a da 68 odsto njih pročita ili odmah ili u prvih 24 sata od prijema, navodi se u saopštenju.

Zanimljivo je da je tokom prošle godine 73 odsto korisnika primilo transakcione poruke, poput informacija o plaćanju, potrvrde o porudžbini i podsetnike za sastanke.

Broj konverzacijiskih poruka u aktivnim razgovorima, gde su korisnici mogli da komuniciraju o proizvodima i uslugama, uvećala se za 17 odsto, što je rezultiralo porastom od 11 odsto u razmeni promotivnih poslovnih poruka.

Dva meseca nakon njegovog korišćenja, 69 odsto korisnika ocenilu su pozitivno što potvrđuju da su se brzo i lako navikli na nove pogodnosti, koji je poslovni inboks doneo.

Poslovna inboks kompanije omogućio je efikasnu komunikaciju sa korisnicima Vibera.

Najnoviji podaci pokazuju da je procenat pregledanih poruka u stalnom porastu i da je za šest odsto veći od sredine februara do sredine marta prošle godine, a u Srbije taj porast je za 10 odsto veći u istom tom periodu.

Viber je aplikacija za svakodnevnu upotrebu sa širokim korisničkim opsegom, a upotrebljava se ne samo za privatnu komunikaciju već i kao važan marketinški kanal za poslovne korisnike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.