U trendu

VIše od 50 nemačkih kompanija traži dobavljače na ZB

BEOGRAD – Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) će i u 2021, sedmu godinu zaredom, organizovati regionalni B2B projekat s ciljem da nemačke firme pronađu dobavljače u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana.

Regionalni B2B projekat „Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana“, u organizaciji AHK i nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku, biće održan u onlajn formatu od 27. septembra do 15. oktobra 2021. godine, saopštila je danas ta komora.

Ove godine, nemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, i zainteresovane su za usluge livenja, kovanja, štancovanja i savijanja delova, kao i iz sektora brizganja plastike i elektronike. Učešće u projektu je potvrdilo više od 50 nemačkih kompanija.

Cilj projekta je da nemačke firme pronađu proizvođače iz traženih privrednih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana, a koncept projekta se zasniva na mehanizmu „B2B sastanaka“.

Prošle godine, održano je preko 300 B2B sastanaka, uz učešće 52 srpske kompanije.

Preduzeća u Srbiji koja su se prepoznale kao potencijalni dobavljač nemačkih kompanija mogu da se prijave za učešće na događaju putem sajta Nemačko-srpske privredne komore, gde se takođe nalaze profili i uslovi nemačkih firmi.

Rok za prijave je 17. jun 2021. godine, broj mesta je ograničen, odnosno na događaju učestvuju samo one kompanije koje svojim proizvodnim portfolijom odgovaraju potrebama potencijalnih nemačkih partnera.

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Nemačke, dodaje se u saopštenju AHK.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.