U trendu

Vlada CG bira kadar za ToMontenegro 28. januara

PODGORICA – Vlada Crne Gore odlučivaće na sednici, zakazanoj za 28. januar, o odabiru kandidata za rad u novoj nacionalnoj avio-kompaniji „ToMontenegro“, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

U tom resoru su naveli da je cilj vlade da u novom državnom preduzeću bude zaposlen najkompetentniji i najkvalitetniji kadar. Vlada je zato juče pozvala zainteresovane da dostave biografije i propratna pisma, prenosi portal Cdm.

Pored toga, crnogorska vlada će ove nedelje raspisati međunarodni tender za konsultanta za pokretanje nove nacionalne avio-kompanije, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

“S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane ne malog broja konsultanata kada je reč o gorućim temama. Informacija o osnivanju nove nacionalne avio-kompanije je izazvala veliku pažnju na nivou svetskih medija, te je prirodan sled i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje@, rekmao je Spajić.

Podvukao je da su „transparentnost i domaćinsko poslovanje dva osnovna principa u radu ove vlade i oni će i u ovom slučaju biti primenjeni”.

“Iz vlade je još jednom potvrđeno da još uvek nije angažovan konsultant po gorepomenutom pitanju. Naglašeno je da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno. Takođe, za razliku od prethodne vlade, vodićemo računa da cena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo”, istakao je ministar finansija.

Spajić je dodao da je vlada orijentisana na povratak mozgova iz inostranstva u Crnu Goru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.