U trendu

Vlada: Postignut dogovor sa sindikatima 'Pošte Srbije' o prestanku obustave rada

Predstavnici sindikata zaposlenih u preduzeću „Pošta Srbije“ i predsednica vlade Srbije Ana Brnabić potpisali su danas sporazum i postigli dogovor o povećanju plate radnicima tog preduzeća i prestanku obustave rada.

Na sastanku postignuta saglasnost da neće biti sankcionisanja radnika zbog nezakonite obustave rada, za sve radnike koji ispune dogovor o prestanku obustave do četvrtka, 16. novembra u 12 časova, navodi se u saopštenju koje su prosledili Vlada Srbije i „Pošta“.

Nesankcionisanje uključuje i isplatu dela zarade tokom trajanja obustave rada, koja će biti isplaćena sa sledećom platom, zajedno sa putnim troškovima, navodi se u saopštenju.

Sporazumom je dogovorena isplata jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, u iznosu od po 25.000 dinara, najkasnije do 25. novembra.

Predviđeno je povećanje plata, od 1. novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10 odsto, kao i dodatno povećanje za još 10 odsto od 1. januara 2024. godine.

To, kako se dodaje u saopštenju, čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21 odsto u odnosu na trenutne zarade u tehnologiji.

Dogovoreno je i uvećanje zarada svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, od 10 odsto, počevši od 1. januara 2024. godine.

Vlada je navela da je saglasna sa prijemom dodatnih radnika u tehnologiji, a utvrđen je i obavezan šestomesečni sastanak sa najvišim rukovodstvom vlade Srbije o poslovanju, rezultatima i radnoj atmosferi u „Pošti Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)