U trendu

Vlada usvojila zakonske predloge o investicionim fondovima

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o otvorenim investicionim fondovima sa javnom ponudom.

Predloženim zakonom usklađuje se ova oblast sa evropskom regulativom, kao i uslovima domaćeg tržišta kapitala, čime je proširena mogućnost ulaganja imovine, postignuta bolja diversifikacija rizika, a samim tim i veća zaštita investitora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

Članovi vlade usvojili su i Predlog zakona o alternativnim investicionim fondovima, kojim je predviđeno da Republika Srbija uređuje i obezbeđuje jedinstveno tržište, pravni položaj privrednih subjekata, sistem obavljanja pojedinih privrednih i drugih delatnosti, bankarski i devizni sistem, svojinske i obligacione odnose i zaštitu svih oblika svojine.

Ovim zakonskim rešenjem biće omogućen veći stepen zaštite u slučaju rizičnih ulaganja alternativnih investicionih fondova, kao i bliže i detaljnije definisanje pravila koja postoje u odnosu na društva za upravljanje ovim fodovima. Kao dodatni razlog za donošenje ovog zakona jeste razvoj mikro, malih i srednjih privrednih subjekata koji su prepoznati kao glavni akteri na tržištu Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar