U trendu

Vlahović: Kopaonik biznis forum počinje u subotu, očekujemo 200 govornika

BEOGRAD – Jubilarni 30. Kopaonik biznis forum (KBF) biće održan od 5. do 8. marta, a za skup u hotelu „Grand“ na Kopaoniku prijavljeno je oko 200 govornika, koji će učestvovati na 34 panela, tri plenarne sesije i četiri specijalna događaja, rečeno je danas u Savezu ekonomista Srbije, koji Forum i organizuje.

Predsednik Saveza ekonomista Aleksandar Vlahović je na konferenciji za novinare izjavio da će centralna tema KBF biti „Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima-Ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan“.

„U radu Foruma učestvovaće guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja će imati uvodno izlaganje, zatim većina ministara u Vladi Srbije iz ekonomskog dela, a na kraju će, kao i obično, govoriti premijerka Ana Brnabić“, rekao je Vlahović.

Naveo je da će na KBF učestvovati i više ambasadora zemalja članica Evropske unije i ambasador SAD, predstavnici akademske zajednice, međunarodnih finansijskih institucija, privrednici, kao i predstavnici privrednih komora regiona.

KBF ove godine obeležava značajan jubilej, tri decenije postojanja, a za proteklih 30 godina kroz Forum je prošlo više od 15.000 učesnika, a održano je više od 400 panela sa oko 4.000 panelista.

Tanjug će i ove godine biti jedan od medijskih partnera Kopaonik biznis foruma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.