U trendu

Vlasnik firme u Zagrebu uvodi četvorednevnu radnu nedelju

ZAGREB – Holanđanin Jan de Jong, koji živi i radi u Hrvatskoj, uvodi od septembra četvorodnevnu radnu nedelju za svoje zaposlene u firmi Vebpauer Adria, koja ce bavi e-mail marketingom, a plate neće smanjiti.

„Kompanija Vebpauer Adria upravo je svojim zaposlenima dala povišicu od 20 posto. Ne, ne u novcu, nego u slobodnom vremenu. Uvodimo četverodnevnu radnu nedelju – za istu platu“, napisao je Jan De Jong na svom LinkedIn profilu u sredu, prenosi portal index.hr.

Dodao je da je odluka zaposlenih o tome da li će raditi od kuće ili iz kancelarije, u potpunosti na njima, jer smo „svi mi pojedinci s različitim sklonostima“.

De Jong je naveo da je sledeći zadatak zaposlenih da se međusobno dogovore ko će koji dan uzeti slobodno, jer „šou“ mora da se nastavi, te da će klijentima ostati na raspolaganju pet dana sedmično.

„Cilj uvođenja četverodnevne radne nedelje je smanjenje stresa i povećanje produktivnost – kao što su mnoga istraživanja pokazala da će to biti rezultat“, napisao je on na svom postu na Lindinu, napominjući da ne zna nijednu hrvatsku firmu koja to nudi, i da je ponosan što je Vebpauer Adria među prvima koje to uvode.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.