U trendu

Vodeći turoperatori iz Kine posetili Zlatibor

Vodeći organizatori turističkih putovanja (turoperateri) iz Kine, u okviru studijske posete Srbiji, boravili su na Zlatiboru 1. i 2. aprila a tom prilikom im je predstavljena turistička ponuda ovog kraja, saopštila je danas Turistička organizacija (TO) Zlatibor.

Oni su posetili zlatiborsku pijacu, probali lokalne proizvode i upoznali se sa autentičnom proizvodnjom i tradicijom ovog kraja.

Na obnovljenom Kraljevom trgu, turoperateri iz Kine upoznali su simbole Zlatibora, kao što je Kraljeva česma podignuta pre 130 godina.

Takođe, posetili su i atraktivne turističke lokalitete, najposećeniji speleološki objekat Stopića pećinu, kao i Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu.

„Tokom svog boravka na Zlatiboru uverili su se i u visok kvalitet turističke ponude hotelskih kapaciteta“, navela je TO Zlatobr.

Turisti iz Kine, po podacima pre pandemije kovida 19, bili su među najbrojnijim stranim gostima u Srbiji, a turoperateri su ovom prilikom istakli su da je, usled oporavka turističkog tržišta nakon globalne pandemije, Zlatibor ponovo na njihovoj kolektivnoj listi putovanja.

„Turoperatori iz Kine su preneli svoje utiske da Zlatibor poseduje izvrsne potencijale za turizam koji će ih sigurno ponovo dovesti na najposećeniju planinu Srbije“, navela je TO Zlatibor.

Posetu delegaciji iz Kine Zlatiboru, ali i drugim poznatim turističkim destinacijama u Srbiji, organizovala je Turistička organizacija Srbije i nacionalna avio-kompanije „Er Srbija, a turoperateri će boraviti u Srbiji do utorka, 4. aprila.

Tokom pet dana boravka u Srbiji, predstavnici organizatora putovanja iz Kine, nakon što su obišli Zapadnu Srbiju, obići će i Beograd, kulturno-istorijske spomenike, muzeje, Hram Svetog Save, Beograd na vodi, Kalemegdan i Skadarliju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar