U trendu

Vojvodina: Poljoprivrednim službama 179 mil. dinara

NOVI SAD – Poljoprivrednim stručnim službama na teritoriji AP Vojvodine uručeni su danas ugovori vredni 179 miliona dinara kojima pokrajina finansira savetodavne i prognozno-izveštajne poslove u zaštiti bilja.

Ugovore za 12 stručnih službi na osnovu kojih će u 2021. godini biti realizovane aktivnosti iz programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, te podrške u sprovođenju poljoprivredne i politike ruralnog razvoja uručio je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić.

On je pozvao privredne stručne službe da svojim sugestijama i predlozima dopinesu još boljoj saradnji, naročito u segmentu koji se tiče njihovog rada.

„Zajedničkim radom i zajedničkim donošenjem odluka unapredićemo našu saradnju“, rekao je on.

Dodao je da je cilj sekretarijata da sa poljoporivrednim stručnim službama, poljoprivrednim proizvođačima, lokalnim samoupravama i drugim korisnicima sredstava, kreira konkurse koji će podržati njihove najvažnije projekte i programe.

Na javnom pozivu Sekretarijata za poljoprivredu podržane su aktivnosti poljoprivrednih stručnih službi iz Novog Sada, Vršca, Bačke Topole, Rume, Sombora, Pančeva, Subotice, Vrbasa, Zrenjanina, Kikinde, Sremske Mitrovice i Sente.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.