U trendu

Volstrit blizu novih rekorda, ali investitori oprezniji

NJUJORK/LONDON – Akcije na Volstritu se danas kreću između malih dobitaka i gubitaka, jer investitori pomno prate najnovija dešavanja u američko-kineskim trgovinskim pregovorima.

Širi indeks S&P 500 porastao je za 0,1 odsto, industrijski Dau DŽons za 30 poena ili 0,1 odsto na 28.096 poena, a tehnološki Nasdak za 0,1 odsto, prenosi agencija AP.

Trgovinski lanci zabeležili su najveći skok akcija, a posebno kompanija „Best Baj“ nakon što je prijavila solidnu zaradu. Porasle su i deonice tehnoloških i industrijskih kompanija.

Investitori su, međutim, danas nešto oprezniji, nakon rekordnih vrednosti vodećih američkih indeksa zabeleženih dan ranije, čemu je doprinela nada da će dve najveće svetske ekonomije ostvariti napredak ka okončanju uzajamnog trgovinskog rata.

U Evropi, akcije su zabeležile skok vrednosti. Indeks Euro Stoxx 50 je ojačao za 0,06 odsto, londonski FTSE 100 za 0,10 procenata, nemački DAKS za 0,02 odsto, francuski KAK 40 za 0,19 procenata, a španski IBEKS 35 za 0,05 odsto, javlja njujorška agencija „Blumberg“.

U Aziji, japanski indeks Nikei 225 je skočio za 0,35 odsto, dok je honkoški Hang Seng pao za 0,29 procenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar