U trendu

Vucic o značaju trgovinske saradnje Srbije i Nemačke

BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić danas je, posle bilateralne posete nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji, još jednom ukazao na značaj ekonomske saradnje između Srbije i Nemačke.

U video snimku, objavljenom na instagram profilu „avucic“, Vučić je uz kadrove sa otvaranja nemačkih kompanija u Srbiji, poput ZF-a u Pančevu, Leonija u Kraljevu i MTU-a u Novoj Pazovi, podsetio na važne invesitije iz te zemlje u Srbiji.

„Kada sam postao predsednik vlade 2014. godine, svega 17.000 ljudi u Srbiji radilo je u nemackim preduzecima, danas 72.684 coveka radi u nemackim kompanijama“, napisao je Vučić uz snimak.

Istakao je i da je Nemacka najveći spoljnotrgovinski partner Srbije.

„Tri puta smo uvećali svoju spoljnotrgovinsku razmenu sa Nemačkom, a više od ta tri puta uvećali svoj izvoz, opet zahvaljujući nemackim kompanijama. Tako da za naš uspešan ekonomski razvoj dugujemo veliku zahvalnost i Nemačkoj, naravno vladi kancelarke Merkel, i zbog stvaranja uslova i zbog toga što su uvek podržavali ulaganja u Zapadni Balkan i što im nije smetalo da se mi, kao i investicioni region, a ne samo kao tržište, pozicioniramo na evropskom tlu“, poručio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.