U trendu

Vučić: Radnici Merkatora S mogu da budu mirni

Svih 8.900 radnika zaposlenih u kompaniji „Merkator S“, koja je deo hrvatskog „Agrokora“, može mirno da spava, jer deo te kompanije koja posluje u Srbiji nema probleme kao što postoje u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić i poručio da kompanija u Srbiji ovako može da nastavi da posluje sto godina ako pojača zid prema ostalima koji su u problemima.

„U Srbiji panike ne sme da bude, ovo je problem koji će drmati ceo region, na veoma ozbiljan, dramatičan način, a mi ćemo pokušati da izadjemo neokrnjeno“, rekao je premijer i dodao da će već sutra početi rešavanje problema na sastancima sa predstavnicima NBS, Ministarstva finansija, ali i da će se čuti sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom kako bi se napravio zajednički blok ograde od Hrvatske i BiH.

Prema njegovim rečima, taj plan treba da obezbedi da novac iz kompanija povezanih u sistem „Agrokor“ ne odlazi iz Srbije.

Premijer je naveo da ga ne zanima kako će to „neko tamo“ da protumači, je on i vlada odgovaraju isključivo gradjanima Srbije.

„‘Merkator’ najbolje stoji u Srbiji i nema nikakvih problema“, poručio je premijer i pozvao direktora „Merkatora S“ Aleksandra Seratilića da u toj kompaniji bude još više srpske robe.

On je ocenio da su razmere problema veće nego što izgledaju, ali da je u Srbiji situacija potuno drugačija.

„Zaštitićemo sve naše radnike i dobavljače, (predsedavajući Saveta ministara BiH Denis) Zvizdić nema nijedan mehanizam u rukama i ne može ništa da zaštiti, vezane su mu ruke za razliku od naših“, rekao je Vučić, koji je danas razgovarao s predstavnicima dobavljača kompanije „Merkator S“, koja je deo „Agrokora“.

Vučić je naveo da je u sistemu „Agrokora“ zaposleno ukupno 12.000 ljudi  –  u „Merkatoru S“ 8.900, a ostali rade u tri srpske kompanije  –  „Frikomu“, „Dijamantu“ i „Nova Sloga Mirela“.

„U ove tri kompanije teža je situacija, ali se ne sekiram, naučio sam, za korake koje ćemo preduzeti dobio sam saglasnost najvećeg broja poslovnih ljudi u Srbiji“, rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija ima ugovor s „Merkatorom S“ nezavisno od „Agrokora“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.