U trendu

VW osnovao podružnicu u Turskoj uoči odluke o gradnji fabrike

ANKARA – Nemački Folksvagen (VW) je osnovao podružnicu u zapadnoj turskoj provinciji Manisa, sudeći prema registru privrednih subjekata objavljenom danas u Službenom glasniku Turske, prenosi Rojters.

Takav razvoj situacije nagoveštava da je kompanija sve bliža konačnoj odluci o lokaciji svog novog proizvodnog pogona, ocenjuje britanska agencija.

Turska podružnica VW-a imaće kapital od 943,5 miliona lira (164,21 miliona dolara), a matična kompanija je uplatila četvrtinu tog iznosa, objavljeno je u Službenom glasniku.

Ostatak će, kako se dodaje, biti uplaćen u naredne dve godine.

Folksvagenova filijala u Turskoj će se fokusirati na dizajn, proizvodnju i montažu automobila, kamiona i drugih vozila, objavljeno je u tom listu.

VW je istraživao više lokacija za izgradnju nove fabrike u istočnoj Evropi, a pored Turske, kao potencijalnu destinaciju za svoju investiciju je razmatrao i Bugarsku i Srbiju.

Član Upravnog odbora VW-a je rekao prošle nedelje novinarima u Berlinu da je ta kompanija blizu odluke o izgradnji novog pogona u Turskoj.

Međutim, portparol VW-a je danas rekao Rojtersu da je kompanija još uvek u poslednjoj fazi pregovora i da nije donela konačnu odluku o fabrici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.