U trendu

Za 20 godina USAID u Srbiji uložio 882 miliona dolara

BEOGRAD – Povom 20 godine saradnje američke Agencije za međunarodnji razvoj (USAID) sa Srbijom, večeras je u Jugoslovenskoj kinoteci otvorena izložba pod nazivom „Dvadeset godina partnerstva/zajedno stvaramo“.

Na njoj su neka od partnerstava iz protekle dve decenije predstavljena fotografijama i video materijalima.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednica Vlade Ana Brnabić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, a domaćini skupa bili su ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i direktorka misije USAID u Srbiji Suzan Fric.

Rečeno je da je USAID u Srbiju ulozio 882 miliona dolara, koje su namenjana ekonomskom i demokratskom razvoju naše zemlje, a kako je najavljeno, ta saradnja će se nastaviti i ubuduće.

Predsednica Vlade Ana Brnabić je istakla da je USAID partner, ne samo Vlade Srbije, nego i privrednicima i kompanijama.

Američki ambasador Entoni Godfri je istakao da se podrška, koju je USAID pružio malim privrednicima, kreće od obezbeđivanja opreme i tehnologije, do pomoći u poboljšanju njihovih proizvoda, boljem povezivanju i osvajanju domaćeg i stranih tržista.

Direktorka misije USAID u Srbiji, Suzan Fric, istakla je da se Srbija pokazala kao snažni razvojni partner i da se u narednih pet godina planira nastavak saradnje na osnovama koje su zajedno postavljene.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)