U trendu

Za 7.789 zaposlenih u socijalnim ustanovama po 10.000 dinara

BEOGRAD‚ 15. aprila (Tanjug) – Jednokratna državna pomoć od 10.000 dinara za zaposlene u 204 ustanove socijalne zaštite
počela je jutros, potvrdio je Tanjugu državni sekretar u Minsitarstvu finansija Saša Stevanović i dodao da će do kraja dana novac dobiti 7.789 zaposlenih.

„Posle jučerašnje sednice vlade sredstva su odobrena, na raspolaganju su ustanovama socijalne zaštite i danas kreće isplata. Ja sam siguran u to da će naše kolege u ustanovama koje rade na računovodstvenim poslovima uspeti da do kraja dana na račune zaposlenih prebace novac. Novac će dobiti vaspitači, negovateljice, stručni saradnici, administrativni radnici, zaposleni koji rade na održavanju higijene“, rekao je Stevanović.

Objasnio je da je jučerašnjim zaključkom vlade obezbeđen novac za isplatu pomoći zaposlenima u socijalnim centrima koji novac nisu dobili u januaru, kada je uplaćena jednokrata pomoć zdravstvenim radnicima u zapospenim u zdravstvenim ustanovama, ustanovama socijalne zaštite i ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija.

„Država misli na svoje građane i želi da se oduži ljudima koji su dali sve od sebe, pa i više od toga u vreme pandemije, jer su zaposleni u socijalnim ustanovama bili posebno opterećeni u to vreme“, istakao je Stevanović.

Podsetio je da je vlada u januaru svim penzionerima isplatila jednokratnu pomoć od 20.000 dinara, kao i pomoć od 100 evra mladima.

Stevanović je napomenuo da će mladi od 15. majana portalu Uprave za trezor moći da se prijave za drugu tranšu pomoći od 100 evra, koja će biti isplaćena 1, 2. i 3. juna.

„Želim da istaknem da smo u potpunosti likvidni, da je država stabilna kao i javne finansije, tako da je novac obezbeđen za isplatu tih pomoći koje su se u prethodnom periodu pokazale kao efikasne i svrsishodne, jer imaju efekat podizanja tražanje i vraćanja novca u budžet, tako da ćemo nastaviti s takvom politikom i u budućnosti“, poručio je Stevanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.