U trendu

Za „Baštu u srcu sajma“ ulaz besplatan

BEOGRAD – Međunarodni sajam hortikulture otvoren je danas na Beogradskom sajmu 26. put nakon godinu dana pauže zbog pandemije, a posetioci će imati priliku da se do nedelje upožnaju sa proizvođačima iz oblasti cvećarstva, vinogradarstva, pčelarstva.

Na sajmu će se naći dekorativne, začinske biljke, sadni i semeni materijali, sistemi za zalivanje, proižvodnju i preradu voća i povrća, staklene bašte, sredstva za prihranjivanje…

Manifestaciju „Bašta u srcu sajma“, otvorio je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Velimir Stanojević, koji je istakao da je glavni cilj da se svi proživođači u oblasti hortikulture okupe na jednom mestu i da se motivišu.

Stanojević je rekao da ne treba zanemariti privredni i edukativni karakter Sajma, jer će proizvođači imati priliku da se upoznaju sa novim tehnologijama gajenja, da to znanje prenesu posetiocima i podsetio je da je poslednjih godina u fokusu organska proizvodnja.

Ponuda cveća je raznovrsna i zadovoljiće najrazličitije ukuse, rekla je za Tanjug Zora Despić, jedna od izlagača i dodala da se nada velikoj poseti imajući u vidu da sajma nije bilo prošle godine, a da je ulaz besplatan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.