Za investiciju od 11,8 miliona evra subvencija 3,6 hektara

TEMERIN – Komisija za kontrolu državne pomoći dozvolila je otuđenje 36.265 m2 neizgrađenog građevinskog zemljišta u Temerinu bez naknade radi realizacije investicije firme TIM-COP koja je vredna 11,8 miliona evra, objavila je ta komisija.

Otuđenje bez naknade neposrednom pogodbom je na osnovu poslovnog plana TIM-COP-a za investiciju proširenja proizvodnih kapaciteta za proizvodnju elektro ormara, vetrogeneratora i metalnih sklopova za elektro motore.

Građevinsko zemljište kao subvenciju daje opština Temerin a obaveza investitora je da do kraja 2024. godine izgradi nove proizvodne objekte od 20.000 m2 kao i da uloži u materijalnu i nematerijalnu imovinu ne manje od pet miliona evra.

Obaveza investitora je i da „do 2022. godine zaposleni najmanje 188 radnika na neodređeno vreme“.

Firma TIM-COP iz godine u godinu ima rast promet koji je od 695,6 miliona dinara 2017. godine u 2019. godini dostigao oko milijardu dinara.

Investicija za koju dobija subvenciju u građevinskom zemljištu, čija je vrednost prema proceni Poreske uprave 126 hiljada evra, iznosi 11,8 miliona evra od čega je ulaganje u građevinske objekte šest miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.