U trendu

Za penzionerske kartice do sada se prijavilo 430.000 ljudi iz cele Srbije

Za dobijanje penzionerske kartice, koja omogućava popuste i pogodnosti najstarijim građanima Srbije, do sada se prijavilo 430.000 ljudi, dok se oko 200 firmi iz cele Srbije u prvih nedelju dana od pokretanja akcije prijavilo za odobravanje popusta penzionerima, izjavio je danas u Nišu direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović.

On je istakao da penzionerske kartice važe na čitavoj teritoriji naše zemlje, a visina popusta se razlikuje od kompanije do kompanije.

„Popuste koje firme odobravaju istaći ćemo na našem sajtu, a kasnije ćemo kroz aplikaciju obaveštavati penzionere o dodatnim popustima i akcijama koje su trenutno aktuelne“, rekao je Ognjenović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da među penzionerima u Nišu vlada veliko interesovanje za dobijanje kartice koja će im omogućiti popuste.

Ona je kazala da su se gradska preduzeća i ustanove odazvala pozivu grada za učešće u akciji fonda, a kako je kazala, „dobro je odreagovao“ i privatni sektor.

Pozivu za odobravanje popusta penzionerima, u Nišu se do sada odazvalo petnaestak privatnih i gradskih preduzeća i ustanova.

Među onima koji su danas potpisali ugovore sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje o učešću u akciji su i Apoteke Niš, Sportski centar „Čair“, Simfonijski orkestar i Lutkarsko pozorište.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje penzionerske kartice promovisao je akcijom na centralnom niškom trgu. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.