U trendu

Za poljoprivrednike u Užicu 4,4 miliona dinara

UŽICE – Regionalna razvojna agencija (RRA) Zlatibor je u skladu sa ugovorom o saradnji između ove agencije, grada Užica i Fondacije Ana i Vlade Divac, raspisala je konkurs za podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede u Užicu u ovoj godini.
Konkurs je namenjen poljoprivrednicima koji se bave proizvodnjom i preradom hrane, a oni za 4,4 miliona evra, koliko je konkursom predviđeno, mogu da konkurišu do 15. aprila, objavljeno je na zvaničnom užičkom sajtu.

Maksimalan iznos podsticaja je 250.000 dinara, vrednost investicije ne može biti manja od 100.000 dinara, a prednost za dobijanje sredstava imaće žene kao nosioci gazdinstva i mladi poljoprivrednici.

Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu Slobodan Kuzmanović je istakao da je reč o inovativnom modelu kreditiranja poljoprivredne proizvodnje za nabavku opreme, koja nije obuhvaćena državnim i lokalnim programom subvencija.
„Poljoprivrednik dobija beskamatni kredit sa rokom otplate od tri godine i subvencijom od 30 odsto. U prvoj godini vraća samo 10 odsto kredita, a naredne dve po 30 odsto“ objasnio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar