U trendu

Za pristanište u Kanjiži traži se lučki operater

KANJIŽA – Agencija za upravljanje lukama oglasila je prikupljanje ponuda za izbor lučkog operatera u međunarodnom putničkom pristaništu u Kanjiži, na reci Tisi, a uslov je da godišnja naknada za upotrebu luke ne može biti MANJA OD 2.352 EVRA.

Kako se navodi u javnom pozivu, lučka delatnost obavljaće se na ukupnoj površini od 500 kvadratnih metara, koja je ove godine proglašena međunarodnim putničkim pristaništem.

U postupku mogu učestvovati pravna lica registrovana za obavljanje lučke delatnosti, koja imaju stručno osoblje i poseduju tehničko-tehnološku opremljenost i sposobnost za kontinuirano obavljanje lučke delatnosti.

Od podnosilaca ponude se očekuje da pored plana i programa obavljanja lučke delatnosti podnesu i studiju ekonomske opravdanosti za investicije.

Ponuđeni iznos lučke naknade i iznos investicione obaveze u izgradnju odnosno održavanje lučke infrastrukture i suprastrukture kriterijumi su za izbor najbolje ponude.

Rok za podnošenje ponuda je 6. decembar, a odobrenje za obavljanje lučke delatnosti izdaje se na maksimalni rok od 10 godina, navodi se u javnom pozivu.

Kanjiža je na reci Tisi, a turizam razvija i kao pogranično i banjsko mesto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar