U trendu

Zakasnelo očitavanje struje oteralo potrošače u crvenu zonu

Koliko su kontradiktorni iznosi na decembarskim računima za struju na koje se građani poslednjih dana žale, potvrđuje i primer dve komšinice s Banovog brda, od kojih jedna živi sama i dobila je decembarski račun veći za 50 odsto u odnosu na novembar, a druga ima petočlanu porodicu i iznos na računu veći je za 1.000 dinara.

– Očekivala sam veći račun za struju, jer sam slavila Svetog Nikolu. Osim toga, deca nisu išla u školu zbog gripa pa su dogrevali kuću grejalicama. Inače, imamo kaljevu peć, ložimo drva i tako se grejemo. Račun za struju za kuću od 150 kvadrata za decembar iznosi 7.000 dinara, prethodnog meseca je bila 6.000, priča J. M. koja je, kaže, dobro prošla.

D. Tatalović, komšinica, penzionerka, dobila je račun od 8.800 dinara, pri tom kuva na plin, loži peć na drva preko dana, TA peć puni isključivo noću. I tom peći greje samo sobu i kuhinju u kojoj boravi, jer je sama. Tatalovićeva sumnja da se struja nije ni očitavala, ili i ako jeste da je došlo do greške.

Upravo ove sumnje nezvanično potvrđuju i oni iz EPS-a koji su upućeni u ceo problem.

Izvor „Politike” iz ovog preduzeća, tvrdi da greške ne može biti, ukoliko su brojila očitana. Mnogo je veća mogućnost da struja uopšte nije očitavana. A ne da je to rađeno sa zakašnjenjem od pet-šest dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar