U trendu

Zaposleni u turizmu moraju imati stalne obuke

BEOGRAD – Turistička organizacija Srbije (TOS) danas je u Klubu poslanika organizovala poslednju radionicu programa „Edukacije zaposlenih u turizmu“, čija tema je bila prepoznavanje vrednosti uspešnog građenja i upravljanja brendom na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, saopštio je TOS.

Navodi se da su učesnici radionice imali prilike da se upoznaju sa primerima dobre prakse kreiranja brenda vodećih destinacija u svetu ali i inicijativama koje postoje u Srbiji, a koje svojim potencijalom i dosadašnjim rezultatima odgovaraju svetskim brendovima.

Tokom uvodnih obraćanja prisutne su pozdravili Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije. Beograda.

„Kada se okolnosti ne menjaju drastično, kada je situacija u kojoj turizam funkcioniše stabilna, svim zaposlenima potrebna je edukacija da bi bili još bolji u poslu kojim se bave. U ovakvim okolnostima, kada pandemija utiče na sve nas, a putovanja i odmor često pomera na dno lestvice prioriteta, moramo da uložimo dodatni napor, da se edukujemo, upoznamo sa perspektivom, novinama, izazovima i očekivanjima putnika“, istakla je direktorka TOS-a Marija Labović.

Ove radionice je u 20 mesta širom Srbije pohađalo gotovo 1.000 učesnika među kojima je, osim zaposlenih u turističkiim organizacijama, bilo predstavnika privrede, lokalnih vlasti, nevladinog sektora i profesora univerziteta, saopštio je TOS.

Navopdi se da se planira da u budućnosti ovakve obuke zaposlenih u turizmu budu stalne i da se iskustva sa prethodnih radionica primene u praksi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.