U trendu

Zaposleni zadovoljni uslovima rada, ocekuju napredak Kuceva

KUČEVO/NERESNICA – Zaposleni u novootvorenoj punionici gazirane vode Rosa Homolje u naselju Neresnica, nedaleko od Kučeva izuzetno su zadovoljni zbog ove investicije, koja će, kažu doprineti i infrastrukturnom razvoju i podizanju životnog standarda u Braničevskom okrugu.

Zadovoljan je i menadzer proizvodnje i održavanja u fabrici Rosa Homolje Italijan Simone di Salvo koji u Koka-Kolinoj fabrici radi šest meseci, koji je takođe žitelj Kučeva.

„Italijan sam iz Torina i u Srbiju sam došao sa 23 godine. Osam godina sam radio u jednoj drugoj nacionalnoj kompaniji, a sada radim u Koka-Koli i preko nedelje živim u Kučevu, a vikendom sam sa ženom i decom u centralnoj Srbiji. Jako sam zadovoljan uslovima rada, ovo je jako organizovana firma i radi se po najvišim standardima“, kaže za Tanjug di Salvo, koji da je punionica Rosa Homolje za jako kratko vreme postigla izuzetne rezultate i podigla proizvodnju na izuzetan nivo.

Radnik u proizvodnji Dragoljub Borojević iz Kučeva jako je zadovoljan što je ovakva investicija realizovana u opštini Kučevo, jer će to, kako je rekao, da omoguć iljudima iz ovog kraja da nađu posao.

Istakao je da je on posao u ovoj kompaniji dobio, iako ima 58 godina, te poručio da u Rosi pođednaku šansu za radno mesto imaju svi građani, bez obzira na godine.

Na pitanje kako njegovi sugrađani reaguju na nove investicije, Borojević je rekao da su građani zadovoljni zbog otvaranja novih radnih mesta.

„Vidim da ljudi u Kučevu pricaju o ovoj fabrici i drago im je što se nešto ovde otvorilo, jer je ovo dosta nerazvijen kraj. Svako novo radno mesto je dobrodošlo“, kazao je Borojević.

Tehničar kontrole kvaliteta u ovoj punionici Maria Aleksandra Stamatović završila je Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu i po završetku master studija vratila se u rodno mesto, jer je našla posao u Rosi Homolje.

Ona je za Tanjug kazala da je kompanija za kratko vreme dostigla veliki uspeh i umnogome doprinela podizanju životnog standarda u ovom kraju.

„U početku niko nije verovao da će doći Koka-Kola u naš kraj, a kada je počela izgradnja i kada su otvorena nova radna mesta i nove prilike svima je bilo drago“, rekla je Stamatović.

Dodala je da čitava opština ima benefite od ove investicije i istakla da su u ovom kraju počeli da se sređuju i grade putevi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.