U trendu

Zaštita životne sredine uslov za realizaciju projekta Jadar

LOZNICA – Država neće napraviti ni jedna korak u realizaciji projekta Jadar bez poštovanja procedura zaštite životne sredine, ma koliko ovaj projekat bio značajan, izjavila je danas u Loznici potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona je tokom posete Loznici, sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem i načelnikom Mačvanskog upravnog okruga Vladanom Krasavcem, razgovarala o budućem rudniku jadarita i daljoj izgradnji elektromreže za potrebe stanovništva i budućih investitora.

„Projekat Jadar je bio najvažnija tačka sastanka, jer će imati uticaj na celu Evropu. Ovde se nalazi 10 odsto svetskih rezervi litijuma i to je veliko bogatstvo, ali ništa se neće uraditi ako se ne bude ispoštovala svaka odluka i procedura u oblasti zaštite životne sredine“, izjavila je ministarka Mihajlović posle sastanka.

Ona je najaviila da će biti foormiran tiim od predstavnika Ministarstva i lokalne samouprave, koji će dnevno razmatrati sva pitanja u vezi sa ovim projektom, s ciljem da se građani istinito obaveštavaju o svemu i spreči širenje neistina i poluistina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.