U trendu

Zbog telekomunikacija Beogradska berza nakratko obustavila trgovanje

BEOGRAD – Zbog problema u funkcionisanju telekomunikacionih uslova Beogradska berza danas je nakratko obustavila trgovanje.

Prema dokumentima dostupnim na njihovom sajtu Berza je prvo jutrošnjom odlukom obustavila trgovanje od 9.45 sati, a zatim je doneta odluka da se od 11.15 nastavlja kontinuirano trgovanje.

„Nastavlja se trgovanje svim hartijama od vrednosti na svim tržištima Berze sa skraćenim trajanjem faze kontinuiranog trgovanja“, navodi se u drugoj odluci.

Precizira se da je reč o fazama kontinuiranog trgovanja koje počinju u 9.30, odnosno u 11.15 sati, i traju do 9.45 i 14 sati.

Prva odluka o privremenoj obustavi trgovanja hartijama od vrednosti odnosila se na sve segmente regulisanog tržišta i MTP Belex.

U obrazloženju odluke o ukidanju privremene zabrane, i nastavku trgovanja, navodi se da „su u međuvremenu sprovedene mere i aktivnosti na uspostavljanju uslova kojima se obezbeđuje neometano i pravilno funkcionisanje“ te da su preko BelexFIX-a stvoreni uslovi „kojima se omogućava članovima Berze da pristupaju i da ga koriste“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.