U trendu

Zeliger: Dolazak VW u SRB neće biti ishod političkih pitanja

BEOGRAD – Predsednik Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija) Ronald Zeliger, izjavio je danas da, ukoliko bi nemačka kompanija Folksvagen odlučila da dođe u Srbiju, da to ne bi bio rezultat političkih pitanja.

„Ne mogu da komentarišem investicione planove Foklsvagena, ali sam siguran da to neće biti rezultat političkih pitanja“, rekao je Zeliger odgovarajući na pitanje Tanjuga da li Srbija ima potencijal da dovede Folksvagen.

Ocenio je da je dosadašnja ekonomska saradnja između Srbije i Nemačke dobra, navodeći da Nemačka mnogo ulaže u Srbiju i da nemačke kompanije u našoj zemlji zapošljavaju više od 60.000 ljudi.

„Ekonomska saradnja između Srbije i Nemačke je veoma dobra. Drago mi je što vidim da je i Vlada Nemačke jednako zainteresovana za Srbiju, kao što je i nemačka privreda“, rekao je Zeliger.

Ističe da to potvrđuje i današnja poseta ministra privrede i energetike Nemačke Petera Altmajera Beogradu i napominje da je nemački ministar uvek u svojim izjavama potvrđivao da je Nemačka usmerena na Zapadni Balkan, da podržava evropske integracije ovog regiona i da je zainteresovana da pojača ekonomske veze Srbije i Nemačke.

Upitan da li je Srbija dobro mesto i tržište za ulaganje, Zeliger kaže da jeste i da je prošle godine oko 80-85 odsto nemačkih kompanija želelo da investira, dok bi oko 50 odsto kompanija želelo da zaposli više ljudi u Srbiji i da ponovo investira ovde.

„Svi pokazatelji su za sada dobri, postoje pitanja koja treba unaprediti, ali nemačke kompanije će definitivo ulagati u Srbiju“, zaključio je Zeliger.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.