U trendu

Ziđin: Od pocetka miniranja na Starici, ometanje radnika

MAJDANPEK – Kompanija Ziđin kuper Srbija saopštila je danas da se od 5. juna, kada su počela miniranja na planini Starici, dešavaju stalna ometanja zaposlenih u ovoj kompaniji da bezbedno obavljaju svoj posao.
U saopštenju se navodi da aktivisti konstantno opstruiraju planirane aktivnosti kompanije i time dovode u opasnost i svoje živote i živote zaposlenih, kao i da uništavaju opremu i da zastrašuju radnike.

Iz ove kompanije tvrde da aktiviste instruiraju lideri ekoloških pokreta, a da je jučerašnji incident, koji su, kako kažu, isprovocirali „agresivni NGO aktivisti“, samo jedan u nizu sličnih i da su svi prijavljivani policiji.
Navode i da je o njemu Uprava policije u Boru dala saopštenje i nakon uviđaja, rekla da su navodi aktivista manipulacija.

Iz Ziđina tvrde da su aktivisti u prethodnom periodu zastrašivali radnike i razbijali opremu, i da je gubitak od toga do sada 200.000 američkih dolara.

Navode i da je rukovodstvo RBM-a je, po prijemu obaveštenja o incidentu pokusalo da na licu mesta mirno spreči eskalaciju agresije aktivista, ali da su oni, kako kazu, nastavili sa „guranjem i nasrtanjem na rukovodioce“.
Iz Ziđina saopštavaju i da je kompanija tražila adekvatnu reakciju i zaštitu policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar