U trendu

Ziđin: Oko 3.000 sadnica cetinara posađeno iznad Majdanpeka

BOR – Menadžment „Ziđina“ u Majdanpeku, Velikom Krivelju i Novom Cerovu organizovao je akcije uređenja radne okoline i sadnju četinara, povodom Međunarodnog praznika rada, saopšteno je danas iz te kompanije.
Akcija uređenja radnog prostora u svim rudnicima, pogonima i fabrikama organizovana je pod sloganom „Uređenjem ekološkog poretka metodom 5S izgradićemo zelene rudnike“, naveo je Serbia Zijin Copper.

Metoda 5S podrazumeva sistematsko uređenje radnog prostora, sa planom održivosti.

U Majdanpeku je, na brdu Koma iznad grada, rukovodstvo tamošnjeg rudnika upravljalo akcijom sadnje crnog bora.

Na kosinama ovog brda, kinesko-srpski menadžment Rudnika bakra Majdanpek i zaposleni su u jednom danu posadili oko 3.000 sadnica četinara.

U Boru je, u isto vreme, kod nove flotacije u Velikom Krivelju realizovana hidrosetva, a uređivana je i okolina starog pogona za pripremu mineralnih sirovina.
„Svakog proleća uoči prvomajskih praznika iniciramo akciju uređenja radnog prostora, pa je tako i ove godine. Pored proizvodnje, borimo se i sa nasleđenim ekološkim problemima i nastojimo da ih što pre rešimo. Stav kompanije je da o ekologiji treba svi da brinemo, pa smo zbog toga svi i uključeni u akcije uređenja radne sredine“, kaže rukovodilac kriveljske flotacije Darko Milićević.

Uz poštovanje principa „mesto za sve i sve na svom mestu“ akcija uređenja radne okoline realizovana je i u rudniku „Novo Cerovo“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.