U trendu

Ziđin traži između 200 i 300 novih radnika

BOR – Kompanija Ziđin Srbija je na Sajmu zaposljvanja u Boru ponudila posao za još 200 do 300 novih radnika.

Zapošljavanje ide u korak sa razvojem kompanije i njenim proizvodnim planovima, koji u narednom periodu nalažu angažovanje 200 do 300 novih radnika, kaže rukovodilac Sektora ljudskih resursa u kompaniji Srbija Ziđin Koper.

Rukovodilac Sektora ljudskih resursa Mirjana Popadić rekla je da je Ziđin u potrazi za inženjerima automatizacije, elektrotehnike, mašinstva i metalurgije.

„Ali, su nam potrebni i kandidati elektro struke sa IV stepenom i iskustvom, vozači teških kamiona, mašinbravari, zavarivači, mašinski tehničari itd. Uglavnom, sve prijave su dobrodošle i biće razmotrene“, rekla je Popadićeva, saopštio je Ziđin.

Na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja učestvovalo je 25 poslodavaca, uglavnom iz Bora, koji su ponudili više od 450 slobodnih radnih mesta.

U kompaniji Srbija Ziđin Koper je za tri i po godine posao dobilo više od 2.100 novih, uglavnom mladih radnika, pa je starosna struktura zaposlenih sa 45 i po snižena na 39 i po godina.

U kompaniji danas radi više od 6.000 radnika koji u proseku mesečno zarađuju više od 100.000 dinara, a neto prosečna plata veća je od republičkog proseka za oko 54 odsto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.