Ziđin: U RTB do sada uloženo 650 miliona dolara

BOR – Otkako je Ziđin preuzeo RTB krajem 2018. GODINE, uloženo je približno 650 miliona dolara u otplatu svih istorijskih dugova, poboljšanje bezbednosti i zaštite životne sredine, povećanje prozivodnje, kao i u tehničku obnovu i proširenje rudnika i topionice, saopštila je danas kompanija Srbija Ziđin Koper.

Kompanija će u godinama koje slede investirati još više, navedeno je u obaveštenju upućenom zaposlenima u kompaniji i građanima Bora i Majdanpeka.

Kako je navedeno, sa više od 1.000 novozaposlenih lokalnih građana, ukupan broj članova porodice Ziđin do danas je dostigao više od 5.500 zaposlenih.

„Ono što nas još više raduje jeste to što su prosečni mesečni neto prihodi zaposlenih porasli za više od 34 odsto, na preko 90.000 dinara, u poređenju sa nivoom iz 2018. godine, što je za 50 odsto više od prosečne zarade u celoj zemlji“.

Takođe, u Ziđinu ističu da su ponosni kada vide da njihovi zaposleni mogu da uživaju gotovo najveći prosečni neto prihod u Srbiji.

„Kao jedno od najvećih preduzeća u Srbiji, koje je stub razvoja Bora i Majdanpeka, kompanija je prepoznata i kao ozbiljno pravno lice, sa obećavajućim sposobnostima i odgovornošću“.

Ljudi su bili svedoci iznenađujućih promena i borbe za napredak, saopštio je Ziđin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.