U trendu

Ziđin: Žao Deming stabilnog stanja, ali je uplašen

MAJDANPEK – Kompanija Srbija Ziđin koper saopštila je danas da je četrdesettrogodišnji Žao Deming, radnik podizvođačke firme „Jinšan“ koja za Ziđin izvodi radove na majdanpečkom „Severnom reviru“, zbrinut na Odeljenju hirurgije u majdanpečkoj bolnici, nakon što je pre dve noći napadnut na radnom mestu.

Prema rečima hirurga dr Velimira Tomića, radnik je u majdanpečku bolnicu primljen sa povredom grudnog koša, desne šake i slabinskog dela tela, gde ima podlive, ali je u stabilnom stanju i vidno je uplašen.

Žao je vidno zbunjen zbog onoga što ga je snašlo u prijateljskoj zemlji, prenosi Ziđin u saopštenju.

Dodaje se da je na pitanje kako se oseća dva dana nakon nemilog događaja, radnik „Jinšana“ odgovara da ima bolove u grudnom košu, desnoj šaci i u predelu slabine, ali da su ti bolovi beznačajni u poređenju sa bolom u duši.

„Došao sam ovde jer su Srbija i Kina čelični prijatelji, ali se više ne osećam bezbedno“, rekao je Žao, prenosi Ziđin.

Navodi se da je on rekao kako će rane zarasti, ali da ne zna kada će proći osećaj teskobe i panike koje ima.

Rekao je da želi da nastavi da radi, ali da ga je strah.

„Zato se nadam da će počinioci vrlo brzo biti privedeni i da se ovako nešto više nikada neće ponoviti“, rekao je povređeni radnik.

Navodi se da su njega danas u bolnici posetili predstavnici Srbija Ziđin kopera i njene podizvođačke firme „Jinšan“, a menadžment dveju kineskih kompanija u Majdanpeku organizovao je i zbor za kineske radnike, kako bi pokušali da ih umire i ohrabre da nastave da rade.

Ziđin podseća da je Žao izjavio kako su ga u noći između 24. i 25. septembra, na radnom mestu u kabini bušilice, napala i pretukla tri maskirana i naoružana muškarca, koji su potom zapalili bušilicu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar