U trendu

Zimska služba komunalnog preduzeća Zlatibor spremna za intervencije

Zimska služba „Zlatibora“ spremna je za intervencije na putevima i ulicama na teritoriji opštine Čajetina, ocenjeno je prilikom smotre mehanizacije i opreme tog komunalnog javnog preduzeća na Zlatiboru.

U nadležnosti tog preduzeća je održavanje 250 kilometara lokalnih puteva, u naseljenim mestima Čajetina i Zlatibor, kao i seoskim mesnim zajednicama na području opštine.

„Stalna prohodnost obezbedjivaće se na 85 kilometara puta, povremena na oko 140 kilometara, a ova služba staraće se i o čišćenju 15.000 kvadrata parking prostora i 15 kilometara trotoara“, rekao je direktor „Zlatibora“ Srdjan Pantović.

Preduzeće, kako je dodao, raspolaže dovoljnim brojem vozila i dovoljnim količinama rizle i soli za posipanje puteva.

„Kao i ranijih godina, na vreme smo se pripremili za zimsku sezonu. Imamo 18 vozila u zimskoj službi i 35 radnika, medju kojima su, pored vozača, mehaničari i rukovodioci. Ova ekipa je 24 sata u pripravnosti punih pet meseci, od 15. novembra do 15. aprila“, rekao je Pantović.

Pantović, koji je vozni park preduzeća obišao sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem i predsednikom Skupštine opštine Čajetina Arsenom Djurićem, kazao je da će „Zlatibor“ ove zime održavati prohodnost puteva na još četiri putna pravca: Sušica-Tripkova, Branešci, pravac za Kobilju glavu i Smiljanske zakose.

„Na Zlatiboru su gotovo sve ulice prvog prioriteta. Ono što zaposlenima na terenu predstavlja najveći problem su nepropisno parkirana vozila. Zato bih zamolio stanovništvo Čajetine i Zlatibora da, ukoliko postoji mogućnost, svoja vozila uklone sa trotoara, kako bi nama olakšali posao i sprečili zatrpavanje vozila snegom“, rekao je Pantović.

Istakao je da postoji dobra saradnja lokalne samouprave sa komunalnim preduzećem i da su zajedničkim snagama učinili sve da se i ovogodišnja zimska sezona dočeka što spremnije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.