U trendu

Zorana Mihajlović: „Država ima rezerve nafte i derivata dovoljne za 40,5 dana“

BEOGRAD – Država ima stablne rezerve nafte, naftnih derivata i mazuta za zimsku sezonu i one u danima iznose 40,5 dana, rekla je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

„Ovo ministarstvo u prethodnih godinu dana povećalo je rezerve za 45 posto. To znači da u obaveznim rezervama ima rezervi za 25,5 dana, u operativnim ima rezervi za četiri dana, što je zajedno 29,5 dana. Rezerve mazuta kod EPS, Robnih rezervi i toplana iznose 73.000 tona. Kada sve to zajedno postavite mi imamo rezerve za 40,5 dana“, rekla je ona novinarima u Vladi Srbije.

„Da budemo deo promena, a ne protiv njih“

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da se čitav svet nalazi usred velikih promena i zelene energetske tranzicije, i da Srbija, u ovom delu Evrope, može da bude vodilja tih procesa.

„Verujem da je uvek bolje da budemo deo promene nego da pasivno čekamo da se promena dogodi, jer tada možemo biti u još nepovoljnijim uslovima“, izjavila je Mihajlović na međunarodnoj konferenciji Društva termičara Srbije „Elektrane/Powerplants 2021“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.