U trendu

Zorana Mihajlović: Srbija zainteresovana za iskustva Japana u izgradnji metroa

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović danas je u razgovoru s novopostavljenim ambasadorom Japana Djunićijem Marujamom istakla da je Srbija zainteresovana za idejna rešenja Japana u izgradnji metroa od aerodroma do grada.

„Naš cilj je povezivanje sa susedima i jačanje saradnje sa svim medjunarodnim partnerima. Nadam se da ćemo u narednom periodu potpisati sporazume o saradnji s japanskim partnerima, pre svega u oblasti vazdušnog i vodnog saobraćaja, kao i u oblasti energetske efikasnosti“, kazala je Mihajlovićeva, saopštio je njen kabinet.

Ona je istakla da je Srbija danas politički i ekonomski stabilna zemlja koja uspešno realizuje važne infrastrukturne projekte.

„Završavamo Koridor 10, radimo na izgradnji Koridora 11, unapredjujemo železnički i vodni saobraćaj, ulažemo u aerodrome u Srbiji“, rekla je ministarka i izrazila zadovoljstvo zbog zainteresovanosti Japanske medjunarodne agencije za saradnju (JICA) da učestvuje u realizaciji infrastrukturnih projekata njenog ministarstva.

Ambasador Djunići Marujama je predložio skoriji sastanak delegacije JICA i Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja infrastrukture Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.