U trendu

Zorana Mihajlović: „Želimo da privučemo što više američkih investicija“

VARŠAVA – Srbija želi da bude lider u energetskom i rudarskom sektoru u regionu i privuče što više američkih kompanija, poručila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović u razgovoru sa zamenikom američkog sekretara za trgovinu Donom Grejvsom.

Mihajlović je sa Grejvsom razgovarala o potencijalima za ulaganja u nove energetske kapacitete, novim investicijama iz SAD i zahvalila na pruženoj podršci i pomoći u izradi zakona, podzakonskih akata i pratećih strateških dokumenata.

Zelena agenda pitanje broj jedan u Evropi i Srbiji

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je za RTS da je zelena agenda pitanje broj jedan u Evropi i da je Srbija deo tog procesa, jer je krenula putem zelene energetike i smanjenja emisija štetnih gasova.

“Zelena agenda je pitanje broj jedan, ona znači investicije i nova radna mesta, i koliko god se svet delio po drugim pitanjima, postoji jedinstvena tema kako smanjiti emisije i kako imati energetsku stabilnost“, rekla je Mihajlovićeva, koja učestvuje na konferenciji Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju (P-TEČ).

Mihajlović i rumunski ministar energetike o saradnji

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa ministrom energetike Rumunije Virdžilom Danijelom Popeskuom o saradnji i regionalnom povezivanju i tom prilikom istakla da je za Srbiju prioritet regionalno povezivanje u oblasti energetike.

Mihajlović je sa Popeskuom razgovarala tokom ministarskog sastanka Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju (P-TEČ) u Varšavi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.