U trendu

Euleks saopštio da nije bio sprečen da posmatra operacije kosovske policije

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije koje je sprovela Kosovska policija 24. septembra, posle incidenta u selu Banjska.

Kako je preneo portal KoSSev oni su odgovorili na izjave Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića koji je u četvrtak na konferencij za medije ponovio ono što je prethodne večeri rekao predsednik Aleksandar Vučić na RTS-u, da je Euleks bio „odbijen da učestvuje u istrazi o Banjskoj, kako bi Priština uspela da sakrije dokaze o brutalnom ubistvu dvojice Srba“.

Euleks je odgovorio da su njihove mobilne patrole policijske jedinice, rezervne policijske jedinice i drugi članovi osoblja bili u bliskom kontaktu sa Kosovskom policijom, kao i da su stigli u okolinu manastira Banjska na severu Kosova, prenosi Kossev.

Podsetili su i da ova misija nema izvršni mandat da vodi istrage, a da je misija Euleksa pratila i nastavlja da prati aktivnosti kosovskih vlasti u vezi sa napadom, kao što su istrage, zaplene i pretresi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar