U trendu

Fila: Imamo većinu, nismo želeli da formiramo vlast, četiri odbornika sa drugih lista nas podržavaju

Nosilac liste Socijalističke partije Srbije (SPS) i kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda na decembarskim izborima Toma Fila rekao je danas da su naprednjaci i SPS imali većinu za konstituisanje Gradske skupštine, ali da „nisu želeli da sastave vlast“.

Fila koji je kao najstariji odbornik predsedavajući Skupštine grada je gostujući na televiziji Nova S istakao da SPS i naprednjaci imaju „preko 56 odbornika“ i da su im njih četiri sa drugih lista potvrdila da bi podržala formiranje gradske vlasti u Beogradu.

„Nisu samo dva odbornika u pitanju, nego četiri“, naglasio je Fila.

Skupštinu grada Beograda čini 110 odbornika.

Fila je rekao da i Srpska napredna stranka (SNS) i socijalisti žele da cela lista „Mi – glas iz naroda“ podrži novoformiranu beogradsku vlast jer bi tako legitimitet bio potpun.

„Zato je i određeno dodatnih deset dana kako bi se još jednom pokušalo razgovorom da se (prvi na odborničkoj listi Mi-glas iz naroda Branimir) Nestorović ubedi da pruži podršku formiranju vlasti u Beogradu“, podvukao je Fila.

On je zaključio da bi „uzimanje dva odbornika odavde, a dva odande“, bacilo senku na formiranje vlasti i podstaklo sumnju da se radi o kupovini odbornika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.