U trendu

Forum beogradskih gimnazija: Teško povređen nastavnik dok je razdvajao đake koji su se potukli

Prosvetni sindikat Forum beogradskih gimnazija osudio je danas incident u Trećoj beogradskog gimnaziji u kojem je teško povređen nastavnik te škole koji je pokušao da razdvoji đake.

U saopštenju iz tog sindikata zahteva se od nadležnih organa da oni koji su odgovorni za povređivanje nastavnika budu kažnjeni i tvrdi da brojni incidenti u školama pokazuju da je obrazovni sistem u krizi.

„Događaji u Trećoj beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj školi u Bačkoj Palanci nedvosmisleno ukazuju da u Srbiji još nije pronađeno rešenje za nagomilano nasilje u srpskim školama, a olako obećana brzina u rešavanju problema koji izjeda srpski prosvetni sistem ne doprinosi izlasku iz krize već postojeće rane iznova produbljuje“, piše u saopštenju.

Dodaje se da su škole postale nebezbedne i da su svi „akteri“ doprineli tome da „od kolevke pa do groba, najnesigurnije postane đačko doba“, a da rešenja nema ni na vidiku.

Profesor iz Bačke Palanke prošle nedelje pretučen je na radnom mestu, a MUP je priveo šesnaestogodišnjaka koji je osumnjičen da ga je napao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.