U trendu

Funkcioner SSP podneo krivične prijave protiv NN lica zbog napada u Kaću

Predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Vradimir Vrsajkov podneo je danas Višem javnom tužilaštvu u tom gradu krivične prijave protiv nepoznatih lica koja su ga napala u Kaću 6. aprila.

Vrsajkov je podneo krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja i mučenja i zlostavljanja.

„Prošlo je šest dana a nikakvih vesti o mogućim izvršiocima napada na mene nema, policija ćuti, tužilaštvo ćuti i zato smo došli da na ovaj način, poslednji i očajnički, ubrzamo stvari i da vidimo da li će doći do bilo kakavih rezultata“, rekao je Vrsajkov novinarima ispred novosadskog Višeg javnog tužilaštva.

Ocenio je da je taj slučaj „još jedan dokaz o tome koliko su institucije u Srbiji danas zarobljene“.

„Iako očekujemo da će prijave završiti u nekoj fioci, moramo da preduzmu sve moguće korake kako bi institucijama dali šansu da ipak reaguju. Ako u nekom narednom periodu još uvek postoji šansa da se neki snimci iz mog telefona ipak povrate, što je trebalo urade policija i institucije, mi ćemo to odneti policiji i možda će uspeti da pronađu počinioce“, kazao je Vrsajkov.

Komentarišući podršku drugih opozicionih stranaka, čiji su aktivisti dan posle incidenta u Kaću otišli u to mesto i podelili materijal zbog kog su prethodnog dana aktivisti SSP napadnuti, Vrsajkov je rekao da to pokazuje da postoji šansa za promene, da se opozicija ne boji i da ne postoje mesta koja opozicija ne sme da poseti.

„Tamo ima puno dobrih ljudi koji su taoci male grupe kriminalaca i naša obaveza, i ljudska obaveza a ne samo zbog batinanja, bila je da dođemo tamo i da im pokažemo da nisu sami“, rekao je Vrsajkov.

Više osoba napalo je Vrsajkova i potpredsednicu novosadskog odbora SSP Maru Puškaš tokom akcije te stranke u Kaću 6. aprila.

Pošto su im oduzeli flajere koje su delili, Vrsajkova su dvojica muškaraca, nakon što su ga oborili na zemlju, šutirali po glavi i telu, slomili mu mobilni telefon i zadali mu vidljive telesne povrede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.