U trendu

Gašić: Policajci će čuvati sve škole u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da će policajci tokom školske godine čuvati sve škole i brinuti o bezbednosti đaka.

Gašić je đacima u Beogradu, u Osnovnoj školi „Stevan Dukić“ na Karaburmi i Srednjoj školi „Barajevo“ rekao da „ukoliko budete imali neki problem, znajte da je školski policajac tu da reaguje i da bude osoba od poverenja vama i vašim nastavnicima i roditeljima“.

Ministar je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, srednjoškolcima poručio da „vole svoju zemlju, poštuju jedni druge, neguju prijateljstvo i čuvaju svoje prijatelje“, a osnovce pozvao da budu aktivni u projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ u kojem će, kroz radionice, naučiti da prepoznaju nasilje i kako da se zaštite i kome da se obrate ukoliko dođe do toga.

U okviru tog projekta sutra, u subotu, od 10 do 17 časova na Adi Ciganliji Ministarstvo unutrašnjih poslova priediće susret policajaca s decom i da će kroz edukativne radionice ukazati na osnove bezbednog ponašanja, najavljeno je u saopštenju.

Prisustvo policije pojačano je u školama u Srbiji i oko njih pošto je učenik beogradske Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ 3. maja ubio devet đaka i radnika obezbeđenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar