GIK Niš: Koaliciji SNS-a 30 mandata, Ruskoj stranci jedan, opoziciji ukupno 30

Niška Gradska izborna komisija (GIK) saopštila je rezultate izbora za odbornike Skupštine grada Niša, prema kojima je najviše glasova i odborničkih mesta osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ – 44,31 odsto glasova i 30 mandata od 61 u gradskom parlamentu.

Grupa građana „Dr Dragan Milić“ osvojila je, prema podacima GIK-a, 24,49 odsto glasova, odnosno 16 odborničkih mandata, a koalicija „Biramo Niš“ 16,12 odsto glasova, odnosno 10 mandata.

Odbornike u Skupštini grada Niša imaće i pokret „Kreni – promeni“ pošto je njegova lista „I ja sam Niš“ osvojila 3,93 odsto glasova i dva mandata, koalicija „Ujedinjeni – Nada za Niš“ sa 3,88 odsto glasova imaće takođe dva mandata, dok će Ruska stranka imati jednog odbornika jer joj kao manjinskoj stranci ulazak u parlament obezbeđuje i osvojenih 1,1 odsto glasova.

Pet preostalih koalicija, stranaka i grupa građana nisu prešle cenzus za osvajanje mandata.

Predsednik Ruske stranke Tihomir Perić od jutros se ne odaziva na pozive novinara kako bi potvrdio ulazak u koaliciju sa naprednjacima i njihovim partnerima, ali tako nešto niko u Nišu ne dovodi u sumnju jer se radi o nekadašnjem istaknutom članu Srpske radikalne stranke, tako da će opozicija sa pomenutim izbornim rezultatima ostati bez većine u gradskom parlamentu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.