U trendu

Gradonačelnici Atine i Zagreba zajedničkom izjavom osudili ubistvo navijača

Gradonačelnici Atine i Zagreba Kostas Bakojanis i Tomislav Tomašević zajedničkom izjavom su „najoštrije osudili“ ubistvo 29-godišnjeg navijača atinskog AEK-a i poslali poruku protiv nasilja.

„Brutalnom nasilju i krvi nema mesta na našim stadionima, našim gradovima, u našem društvu. Najoštrije osuđujemo ovaj grozan zločin koji je doveo do gubitka jednog mladog života i tužne epizode huliganizma koja je ugrozila živote nevinih građana i dece“, poručila su dvojica gradonačelnika u saopštenju, prenosi Hina.

Oni su izrazili nadu da će počinitelji biti što pre pronađeni i kažnjeni „kao primer kako više nikad ne bi svedočili ovakvim tragičnim događajima“.

„Nasilje nema nacionalnost. Njegova jedina domovina je mržnja. U ovim trenucima, nema pravih reči. Naše iskreno saučešće porodici žrtve. Atina i Zagreb imaju prijateljske odnose koje smo kao gradonačelnici predani dalje jačati i ta saradnja neće biti narušena nasiljem pojedinaca“, poručili su gradonačelnici. Gradonačelnik Zagreba juče je uputio i pismo gradonačelniku Atine ističući da je „šokiran događajem“, te da u ime Zagreba izrazio „iskreno saučešće svim Atinjanima“, a potom je i telefonski kontaktirao gradonačelnika Bakojanisa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar