U trendu

Grbović (PSG): Fokus sa protesta ne sme da skrene na potpuno sekundarno pitanje koalicija

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović ocenio je da fokus sa protesta „Srbija protiv nasilja“ i tema ljudskih prava, sloboda, dostojanstva i funkcionisanja institucija ne bi smeo da skrene na druge političke teme, posebno ne na „potpuno sekundarno pitanje koalicija unutar opozicije“.

„Jedna ili dve liste je tehnička stvar i proizvod dogovora političkih aktera. Ako to bude dobar dogovor i na razuman način se saopšti građanima, oni će to prihvatiti. Bolje nego da pravimo jednu listu na silu, gde niko nikoga neće voleti“, rekao je Grbović za novi broj nedeljnika NIN.

Upitan da li najavljene promene u protestima od septembra uključuju i opozicioni „patriotski blok“, Grbović je kazao da je najlogičnije da grupacije koje su od starta bile u protestu „Srbija protiv nasilja“ tu ostanu do kraja.

Prema njegovim rečima, uzrok političke anksioznosti stranaka desnice je to što od početka nisu verovale u društveni proces koji je pokrenut protestom, pa su se same isključile iz tog procesa.

„Kada su videli da su ostali van dominantnog političkog toka u Srbiji, osetili su se anksiozno. Tražili su način da se u taj proces vrate i da odlučuju u kom će pravcu ići i koje će teme biti na stolu. Pokušali su da ubace temu Kosova i Rusije i da na bilo koji način umanje uspeh koji je protest ostvario“, ocenio je predsednik PSG.

Grbović je naveo da mu je poražavajući „taj malogađanski pristup“, koji je, kako je dodao, zaista vidljiv u delovima političkog života u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar