U trendu

Grbović: PSG izlazi na izbore u koaliciji sa strankama koje su se opredelile da izađu na birališta

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da će ta stranka nastaviti koalicionu saradnju sa onom većinom stranaka koje su potvrdile ranije definisan stav – da u slučaju da 2. juna budu održani svi lokalni izbori da na njima i učestvuju.

„Najbolji, a verovatno i jedini način da se očuva jedinstvo koalicije ‘Srbija protiv nasilja’, jeste da se poštuje stav većine i da zajedno nastupimo na svim predstojećim izborima“, rekao je Grbović za portal Danas.rs, odgovarajući na pitanje da li koalicija „Srbija protiv nasilja“ još postoji, nakon razilaženja po pitanju izlaska na beogradske izbore.

Upitan da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlukom o spajanju beogradskih i lokalnih izbora za 2. juni uspeo da razbije, čini se krhku, koaliciju „Srbija protiv nasilja“, predsednik PSG-a je odgovorio da je jedini način očuvanja jedinstva koalicije da se zajedno izađe na predstojeće izbore.

„U tom slučaju ni Aleksandar Vučić, ni bilo ko sa te strane ne bi imao razloga za sreću, a postojale bi šanse da mnogim građanima donesemo slobodu u njihovim gradovima i opštinama“, rekao je Grbović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.