U trendu

Grbović (PSG): Vlast bi da Beograd osvoji nasilno

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović je danas izjavio da nije došlo do dogovora o izbornim uslovima „zahvaljujući neodgovornom ponašanju vlasti“ i da se iza odbijanja predloga da se svi lokalni izbori održe u istom danu „krije namera da se celokupna partijska vojska 2. juna pošalje u Beograd i da se Beograd osvoji nasilno“.

Rekao je da je namera vlasti da se celokupna partijska mašinerija potom od jeseni usmeri na ostale gradove i opštine Srbije.

„Bizarna je situacija da moramo da tražimo da se svi lokalni izbori održe u istom danu jer je to osnovni princip demokratije u celom svetu“ – rekao je Grbović za TV Nova S.

Grbović je dodao da ne postoji bazični dogovor oko osnovnih stvari, kao i da ostaje jasna sumnja kako bi bile sprovedene prve dve tačke zahteva opozicije o kojima je u ponedeljak i danas neuspešno raspravljao Kolegijum Skupštine Srbije: uvid u birački spisak i „otvaranje medija“, na šta su „načelno“ pristali predstavnici vlasti.

„Glavni motiv vlasti je da prikažu kako nisu oni krivi što možda neće imati opoziciju na izborima i da svale krivicu na nas. Imamo posla sa neodgovornim ljudima koji su potpuno pogubili konce i vode nas u krizu“, ocenio je Grbović.

Ipak je dodao da ako postoji spremnost vlasti da preispita svoju odluku, postoji i spremnost opozicije da postigne dogovor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.