U trendu

Hamas dao pilule za smirenje oslobođenim taocima da izgledaju srećno

Predstavnici Ministarstva zdravlja Izraela izjavili su danas pred parlamentarnim komitetom za zdravstvo da je Hamas dao taocima oslobođenim iz zatočeništva sredstva za smirenje pre predaje Crvenom krstu na putu za Izrael.

Kako je navedeno, cilj „hamasovaca“ je bio da taoci izgledaju smireno, srećno i optimistično pošto su bili izloženi fizičkom zlostavljanju i psihološkom teroru tokom više od 50 dana u Pojasu Gaze.

Direktorka odeljenja za ishranu u Ministarstvu doktorka Hagar Mizrahi je rekla da je taocima dat Klonazepam (Rivotril) koji se koristi za anksiozne poremećaje, pored ostalog, prenose izraelski mediji.

Predstavnici Ministarstva nisu otkrili da li je to potvrđeno testovima krvi oslobođenih talaca u izraelskim bolnicama, ili na osnovu njihovog svedočenja.

Porodice talaca koje su se prve obratile odboru su to takođe rekle.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu i još dva člana Ratnog kabineta sastaće se danas sa porodicama talaca koji su još uvek zatočeni.

U napadima na jug Izraela 7. oktobra palestinski ekstremisti predvođeni Hamasom, ubili su preko 1.200 ljudi i odveli u Pojas Gaze oko 240 talaca.

Tokom nedavno okončanog sedmodnevnog primirja u ratu oslobođeno je 105, talaca, uključujući 81 Izraelca, 23 Tajlanđana i jednu Filipinku.

Izraelske vlasti navode da je u Gazi i dalje zatočeno 137 talaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar